dissabte, 22 de maig del 2010

Preparant la secessió

Dijous observava atònit com La Vanguardia publicava un editorial titulat "Separadores y separatistas" en el que plantejava obertament la possibilitat de que Catalunya esdevingui sobirana. Això passava un dia després que aquest diari publiqués una enquesta en la que situaven partidaris (37%) i detractors (41%) de la independència en pràcticament, un empat tècnic.

Divendres, nou diaris catalans (L'Avui, El Punt, La Mañana, El Segre, El Periódico de Catalunya, El 9 Nou, El Diari de Tarragona, El Diari de Sabadell i El Diari de Terrassa) publicaven l'article "El dilema espanyol" sotasignat per 62 articulistes de diaris catalans (també de La Vanguardia, malgrat no publicar l'article). Plantegen que després de la presumible retallada de l'Estatut el poble català es veurà abocat a escollir entre la involució o la secessió, entre renunciar a les seves aspiracions nacionals o renunciar a la Constitució.

Sorprèn com a mínim, que alguns d'aquests diaris, tant poc proclius a embarcar-se en aquest tipus d'aventures comencin a parlar obertament de la possibilitat de ruptura. En un moment on els poders econòmics, polítics i socials d'aquest país estan prenent posicions, els mitjans no es poden quedar enrere. Bel·ligerància i escepticisme a banda, alguns d'ells ja estan preparant -amb certa vacil·lació- el terreny per la secessió.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo lo leí en clave de meter presión -¿miedo?- al TC... ¿Què opines?
Pablo M.

Publica un comentari a l'entrada