dilluns, 3 de maig del 2010

Doble moral

Iñaki de Juana Chaos s’ha fugat. O això sembla. De Juana estava vivint i treballant a Belfast, la capital d’Irlanda del Nord des de l’estiu del 2008, quan va ser posat en llibertat després de complir la seves condemnes: la primera pels assassinats comesos a ETA i la segona per escriure dos articles al diari Gara. Ara, la justícia britànica havia aprovat l’extradició demanada per l’Audiència Nacional per jutjar-lo de nou. El motiu? Per una carta llegida en nom seu en un homenatge a Sant Sebastià. Sembla però, que de Juana ja n’ha tingut prou de barrots i vagues de fams i no té cap intenció de tornar a la garjola. Així doncs, fa més d’un mes que no es presenta a la comissaria de Belfast on havia de personar-se a diari i les forces policials britàniques n’han perdut la pista.

I com no, aquí entra ABC. El rotatiu madrileny ha decidit deixar de banda la seva potencialitat com a diari de referència per posar-se a l’alçada del Bild o el The Sun fent una portada al més pur estil Far West.


Rafa Díez Usabiaga. Natural de Lasarte i treballador de l’empresa Michelin, va ser secretari general del sindicat basc LAB durant el període 1996-2008. Pel que sembla aquest senyor va participar a les converses d’Argel, també va participar en el procés de pau del 2005 i després que ETA volés la T4 de Barajas, Rafa Díez va declarar que “amb bombes no hi ha procés”, afegint que el procés només es construirà sobre les bases d’unes condicions democràtiques de la no violència. A l’actualitat es considerat l’autor del document “Zutik Euskal Herria”, aprovat per les bases abertzales i que es compromet de nou amb un procés de pau basat en vies exclusivament polítiques. A l’octubre de l’any passat va ser detingut acusat d’intentar reestructurar Batasuna precisament per aquest document. Ara ha sigut alliberat en aplicació de la llei per tal de fer-se càrrec de la seva mare.

És, pel que sembla, un home compromès en assolir la pau. Però això a La Razón tan se li en fot. Se li en fot això, se li en fot la seva mare, se li en foten les seves pròpies lleis i se li en fot l’ètica periodística. Així doncs publiquen en portada una foto de la casa de la mare de Rafa Díez, amb la senyora en qüestió de la que diuen (no sabem en base a què) que gaudeix de bona salut, tot jutjant una situació familiar que, de ben segur, també se'ls hi en fot.


Es tracta, en ambdós casos, de diaris que per una banda es caracteritzen per una defensa a ultrança de les institucions judicials, els darrers exemples són el Tribunal Constitucional en el “cas Estatut” o el Tribunal Suprem en el “cas Garzón” i que per altre banda s’escandalitzen de les seves pròpies lleis quan persones són alliberades en compliment, precisament, de les seves lleis. D’això se’n diu doble moral.

1 comentaris:

Alicia ha dit...

Què fort...com poden tenir ous de posar la foto amb el "SE BUSCA", només falta afegir la recompensa x tallar-li el cap.

I la conya de "En casa de mamá Usabiaga" tela també.

Publica un comentari a l'entrada