dimarts, 13 d’abril del 2010

L'enhorabona a Egunkaria

Avui, després de set anys marcats pels despropòsits continus de la justícia espanyola, l'Audiència Nacional ha absolt als cinc encausats pel cas Egunkaria.


Molts diuen que avui s'ha fet justícia. A mitges, en tot cas. I és que ningú podrà reparar el mal tràngol de les persones que van ser detingudes i de les seves famílies. Tampoc ningú podrà reparar el calvari que van passar els detinguts durant els dies d'incomunicació a mans de la Guàrdia Civil. Ningú no podrà reparar als treballadors del rotatiu. Però sobretot, no es podrà fer justícia amb el diari i ningú podrà retornar Egunkaria als bascos. Tot el mal que s'ha fet des d'aquella matinada del 20 de febrer del 2003 no es podrà reparar.

Però no cal veure-ho tot amb òptica negativa. Com ha dit Martxelo Otamendi: "és una de les millors notícies que ha rebut el País Basc en els darrers anys". Ja era hora de guanyar un judici d'impuls polític.

L'Audiència Nacional espanyola absolt als cinc directius d'"Egunkaria" que van ser jutjats (notícia de Gara)

Aquí deixo els vídeos de l'entrevista que li vaig fer durant el mes de gener, al director del diari clausurat:

Entrevista a Martxelo Otamendi (primera part)
Entrevista a Martxelo Otamendi (segona part)

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Al fin se hizo justicia con esta gente. Ahora toca restituir su honor y todo eso...e indemnizaciones, aunque el daño, gran daño a la sociedad vasca y a los propios periodistas ya esta hecho...
Aún saldrá gente diciendo que sólo en Venezuela se cierran medios de comunicación.

Publica un comentari a l'entrada